Register | Login
Stil plivanja - prsno ... Minimize
Prsno plivanje je najstarija i najsporija tehnika plivanja. Pri ovom stilu plivanja, glava je iznad vode, što omogućava bolji pregled prostora i smanjuje teškoće u disanju. Položaj tijela je hidrodinamičan, tijelo slobodno leži na površini vode okrenuto prsima. Gornji dio tijela je nešto podignut, dok su noge i kukovi postavljeni nešto niže u vodi.
Faze rada nogu
   1. Pripremna faza – izvodi se veoma sporo. Noge se iz opruženog klizajućeg položaja, sa pruženim stopalima najkraćim putem povijaju prema kukovima tako da se butine spuštaju prema dolje, vodeći računa da stopala ostanu pod površinom vode.
   2. Propulzivna faza – je najkraća i najbrža. Pokret stopalima počinje polukružno u stranu, prema dolje i pozadi, da bi se na kraju potpuno sastavila.
   3. Faza klizanja – noge su potpuno opružene, stopala sastavljena i u plantarnoj fleksiji.

Faze rada ruku
   1. Propulzivna faza – ruke iz plutajućeg položaja izvode srcoliko, polukružno kretanje, potpuno simetrično i istovremeno prema dolje, u stranu i pozadi – ne prelazeći ravan ramena. Slijedi pokret šakama u smislu zgrtanja vode pod stomak.
   2. Pripremna faza – šake iz zgrtanja prolaze ispod brade sastavljene i opružene prema naprijed.
   3. Faza plutanja – ruke su opružene i sastavljene i zauzimaju hidrodinamičan oblik i izvjesno vrijeme miruju.Brzina: 1,4 – 1,67 m/s
Discipline: 50, 100, 200 m, mješovito 200 i 400 m, štafeta 4x100 m.
    

Copyright 2010 by Plivački klub Željezničar Terms Of Use | Privacy Statement
polo ralph lauren ralph lauren outlet Ralph Lauren utlopp